Vidám napok a Dorcas táborban

2015.08.10

A Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány és Smile International nemzetközi jótékonysági szervezet közös szervezésében idén is tarthattunk tábort a magyarországi gyülekezeteinkhez tartozó roma fiatalok és gyermekek egy csoportjának. A táborra július 28. kedd és július 31. péntek között került sor a Dorcas Center és Camping területén, Debrecen mellett. A tábor idén különösen izgalmas volt a Smile Internationaltől érkezett angol önkéntesek lelkes munkájának köszönhetően. A gyermekek örömmel vettek részt az érdekes tanításokon, csoportfoglalkozásokon. A röplabda és a foci mellett számos kézműves tevékenységet próbálhattak ki. Nagy sikere volt az arcfestésnek és a hatalmas focilabdával való játéknak, versenyeknek. Örültünk, hogy egyik délután a kemping területén lévő medencét is használhatták a gyermekek.

Július 29-én, szerdán, különleges programunk volt: a tábor területén tartózkodó, Ukrajnából, Donyeck mellől érkezett gyermekcsoportot láthattuk vendégül közös focimeccsre és kézműves foglalkozásokra. Hisszük, hogy ez a találkozás életre szóló emléket hagy mind a szervezők, az önkéntesek és a gyermekek szívében. Este mindannyian hivatalosak voltunk Pintér Béla testvérünk koncertjére, ahol az ukrán és magyar gyermekek, az angol és magyar segítők közösen énekelhették, mindenki a maga nyelvén: "Tenger tombol, zúg, süvít a szél! Te emelsz fel a vihar fölé! Uralkodsz hullámok habjain, szívem nem fél, benned remél!". A koncert után boldogan ajándékozták meg a Smile International és alapítványunk képviselői az ukrán gyermekeket egy-egy ajándékcsomaggal.


Kívánjuk, hogy a gyermekek őrizzék meg szívükben azt a sok-sok üzenetet, amit kaptak ezen a néhány napon! Hisszük, hogy az elvetett mag szárba szökken és gyümölcsöt fog teremni!