ABAFÁJA

Hét közben a gyerekek napi két órát töltenek az iskolában. Ez az év nagyjából ugyanúgy alakul, mint a tavalyi. 1-4 osztályos tanulókkal foglalkozunk. Nagy áldás, hogy négy személy is foglalkozik jelenleg a gyermekeinkkel. Három tanító, és egy hölgy, akinek az étel előkészítés a feladata. Örülünk, hogy jelenleg ötvenöt gyermekünk van. Egy tanító tanítja az elsősöket, egy másik a másodikosokat, és a harmadik pedig a harmadik és negyedik osztályosokat.

Az első órában a gyermekek megcsinálják a házi feladatot. A második órában pedig plusz feladatokat kapnak, hogy további gyakorlatra tegyenek szert. Tanítjuk őket írni, és olvasni, de nem marad el a matematika és a többi tantárgy sem. Csoportos foglalkozás, külön-külön feladatokkal. Minden nap desszerttel kibővített meleg ételt kapnak.

Annak érdekében, hogy a gyerekek motiváltak legyenek, egy úgynevezett jegyrendszert vezettünk be. Minden nap a gyerek három jegyet kap. Egyet, azért mert ott voltak, egyet a házi feladat elkészítéséért, s a harmadikat pedig akkor kapják, ha valami különlegesen jót tettek. Gyakran rendezünk úgynevezett piacot, ahol a gyermekek "beválthatják" a jegyeket, vagyis vásárolhatnak írószereket, játékot, vagy éppen ruhát.

A mellékelt képek is mutatják, hogy milyen jó kedvel, lelkesen tanulnak a gyerekek az iskolában.

Szemmel látható, hogy élvezik az iskolát. További motiváció az iskolába járásra, hogy csak akkor jöhetnek ebbe az iskolába, ha a helyi iskolába is járnak.

Itt szeretném megköszönni a támogatóknak, hogy törődnek velünk és fontosnak tartják iskolánkat. A gyerekek számára ez az iskola óriási előnyt, és lehetőséget jelent. 

Tóth Attila A.S. beszámoló
2017.10.16