GYERGYÓSZENTMIKLÓS

Segítsünk felzárkózni!

szeptember 25.,
Gyergyószentmiklós

A Gyergyószentmiklósi Roma Tanulók házában a roma gyerekek délutáni foglalkoztatása zajlik, úgynevezett afterschool, szociális munka jelleggel, most már 4. éve. A most elkezdődött tanévben 4 osztályban 60 gyermekkel foglalkozunk majd minden délután 4 óráig. A programban részt vevő gyermekek minden nap kapnak egy meleg ebédet, és berendezett osztálytermekben elkötelezett tanítók foglalkoznak velük. 

Évekkel ezelőtt azt értettük meg: 
  1. A tudatlanság, az analfabétizmus nem fog megszűnni csak úgy magától. 
  2. Ha valódi segítséget akarunk nyújtani, és a Romák között változást látni, akkor a Krisztusi utat kell választanunk. 
Az evangéliumot hirdetni, ami átformálja a benne hívők jellemmét és erőteljesen hat a személyiségükre, valamint tanítvánnyá tenni őket és elkezdeni tanitani mennél korábban a roma gyermekeket. A hit mellé fontos tudást ragasztani, ezt mondta Péter apostol is.
Rövid távú megoldások ilyen méretű problémákra, mint amiben a Roma nép szenved, nincsenek. Csak akkor számíthatunk jelentős változásra, ha hosszú távon hajlandóak vagyunk befektetni és vállalni az utat minden nehézségével és kihívásával együtt. 
Mi nem csak a Romákért tesszük és vállaljuk ezt az egyáltalán nem könnyű feladatot, hanem minden gyergyószentmiklósi emberért, bízva abban, hogy szerény szolgálatunkkal hozzájárulhatunk ahhoz hogy évek múlva egy élhetőbb Gyergyószentmiklós polgárai lehessünk.
Köszönjük a Trtinity Church Lansing, a Keresztény Cigánymisszió Alapítvány, a Hargita Megye Tanácsa valamint a Gyergyószentmiklósi Baptista Közösség támogatást, amely fedezi következő tanév működésének a szükség.


Adatvédelem: Nyilvános
Értesítéseket kérek