Vasárnapi iskolai tanítók képzése

2013.10.08

A gyülekezeti lelki gondozás, a karitatív feladatok, az imaházépítések mellett egyre nagyobb igény mutatkozik a gyermekekkel való foglalkozás iránt, hiszen ők jelentik a jövőt gyülekezeteink számára is. A gyermekek oktatásához pedig szükség van szakképzett és odaszánt oktatókra. 

Ezért nagy örömmel fogadtuk az értesítést a GY. E. K. (Gyermek Evangélizációs Közösség) részéről, miszerint továbbképzésen vehetnek reszt azok a tanítók, akik sikeresen végezték az első fokozatot és már a gyakorlatban is végzik a munkát. 


Erre az eseményre szeptember 8-13. között került sor Nagyszebenben. A tanítók közül voltak, akik a gyermek tanítás módszereivel fejlesztették tudásukat, és volt egy új képzés a tinik tanítása érdekében. Ugyanis felismerve a nagy szükséget ennek a korosztálynak a nevelése terén, úgy döntött a Gy.E.K. vezetősége, hogy indítanak egy tinédzserekkel foglalkozó tanítói képzést. A képzés nagyon hasznos volt, és mindenki sikeresen elvégezte. 


Istennek tartozunk hálával a testvérnőkért, akik vállalták a fáradságot és az áldozatot, hogy egy hétre otthon hagyják a családot, hogy tanuljanak. Isten áldja fáradozásukat. 


Köszönjük az alapítvány vezetőinek a szellemi és anyagi támogatást.


Filep Szilárd lelkipásztor