Tábor az asszonyvásári after-school tanulóival

2015.07.09

Nagyon várták az asszonyvásári gyermekek a kikapcsolódást, a nyári tábort, melyre 2015. június 29-július 1. között került sor az Érmihályfalva melletti farmon. A tábor fő témája a teremtés volt, ezzel kapcsolatosak voltak a tanítások, beszélgetések, kézműves foglalkozások. A 27 gyermekből 23 tudott eljönni, így a tanítókkal, segítőkkel együtt összesen 28 fő vett részt a táborozáson.

Igyekeztünk minden nap korán kelni, és a tanítók, segítők közös áhítattal kezdtük a napot, együtt imádkoztunk a nap áldásaiért. Az ébresztő 7:30-kor volt a gyermekek részére, amit mosdás, reggeli torna, és a szobák rendbe rakása követett. A reggeli után 9:00 órakor került sor minden nap a teremtés egy epizódjának megbeszélésére, a bibliai történet megismerésére. Miután megismerkedtek a táborozók a történettel, kreatív kézműves foglalkozások következtek, ami mindig kapcsolódott a nap témájához. Készítettünk például koronát, hiszen az ember, Isten teremtménye, lett a teremtés koronája. Szívesen gyurmáztak, fűztek gyöngyöt a gyerekek, örültek, hogy ők is alkothattak valamit. Ezt követően ebéd előtt még volt lehetőségük egy kis mozgásra, szabad játékra a játszótéren. A finom, házias ebéd után volt alkalom az elcsendesedésre, pihenésre. A délutánok pedig szervezett sportversenyekkel, szabadtéri játékokkal, medencés fürdőzéssel teltek. Az aktív napok végén mindig jól esett a finom vacsora. Vacsora után esténként még tábortüzet raktunk, ami mellett örömmel énekeltünk, beszélgettünk, vagy bibliai történeteket olvastunk.


Vidám napokon, tartalmas beszélgetéseken, sok-sok játékon vagyunk túl Isten kegyelméből. Reméljük, szeptemberig minden gyermeknek és tanítónak lesz lehetősége folytatni a pihenést, hogy aztán újult erővel kezdjük majd a tanítást, tanulást.


Filep Szilárd,

lelkipásztor