Próba after-school Szaniszlón

2014.08.04

A májusi hónap folyamán a szaniszlói baptista közösség lelkipásztora, Bödő Zoltán közbenjárásával alapítványunk megkérte a helyi iskola néhány pedagógusát, hogy egy próba after-school programot indítsanak be Szaniszlón. A program három héten keresztül tartott délutánonként. A cél az volt, hogy sikerüljön a roma gyermekeket felzárkóztatni az iskolai követelményekhez és segítsünk bepótolni a hiányosságaikat.

"A délutáni foglalkozások június 1-től június 20-ig tartottak. A délutáni foglalkozásokon naponta 12-20 rászoruló gyerek vett részt.


A három hét alatt kialakult egy meghitt kapcsolat a pedagógusok, a segítő és a gyerekek között. A második héten jöttek az első visszajelzések az iskolából a tanárok részéről, hogy a gyerekek elkészítették a házi feladatokat, megtanulták a leckét, verset, szabályt, amit a tanárok feladtak, korábban ugyanis a gyerekek többsége valamilyen tantárgyból bukásra állt. Nagy élvezettel mesélték, hogy heteseket, nyolcasokat kaptak, mert elkészítették vagy megtanulták a feladott leckét, verset, szabályt. A harmadik héten, mivel az utolsó iskolai hét volt, több játékos tevékenység volt, de mind arra szolgált, hogy a gyerekek logikáját, megfigyelő képességét, kézügyességét fejlessze. A három hét tapasztalata alapján egyetlen következtetést tudunk levonni: nagyon nagy szükség lenne erre az iskola utáni programra itt Szaniszlón a rászoruló gyerekek számára. ... Örülök, hogy segíthettem ! 


Szalontai Éva,

iskolaigazgató"