Nagybányai ifjúsági konferencia

2015.10.23

Isten kegyelméből az elmúlt hétvégén, pontosabban 2015.október16,17 és 18 között, együtt a kedves feleségemmel, Kalányos Alinával, egy ifjúsági konferencián vettünk részt, ahol abban a kegyelemben részesültem, hogy a Szombat esti közös dicsőítést vezethettem, valamint Vasárnap reggel imabuzdítással is szolgálhattam a fiatalok felé.

Ezen a konferencián is megtapasztaltuk Isten Lelkének a munkáját és jelenlétét, amely volt mikor intet, megfedett vagy tanácsolt, de ugyanakkor buzdított, bátorítót és felejthetetlen örömöt adott a különböző és sokszínű előadások és szolgálatok által. 


Szombat esti dicsőítő est, számomra és úgy gondolom sokunk számára egy felejthetetlen nap marad. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez az est igazi dicsőítő est volt, mert nem csak énekek, hanem személyes élettörténetek, bizonyságtevések is dicsőítették Őt. A konferencián résztvevő fiatalok között többen is vették a bátorságot és elmondták mindazt, amit Isten véghezvitt és kimunkált az életükben.


Személy szerint, úgy vettem részt ezen a konferencián, mint egy megüresedett edény, akinek nem igazán voltak ötletei, gondolatai előre elkészített vázlatai stb.; nem mintha nem akartam volna ezt vagy nem készültem volna eleget, de ez alkalommal Isten próbára tette a belé vetett hitemet. Úgy értettem meg, hogy bíznom kell benne, mert majd megadatik mindaz, amire szükségem lesz ahhoz, hogy megdicsőítsem nevét! És ez alkalommal sem csalódtam benne. Mint üres edényt betöltött Lelke erejével, bölcsességével, örömével és ebből mások is meríthettek, épülhettek. Ahogy az egyik kedvenc énekem mondja "Ami jót bennem találsz a vére érdeme csupán. Az érdem tiéd Jézus, az érdem tiéd Jézus, ha valaha bármi vagyok, DICSŐSÉGET NEKED ADOK!". Ámen!


Kalányos Zoltán "Zozó"