Munkatársi konferencia Gyergyószentmiklóson

2013.11.22

2013. nov. 11-12-én a KCA szervezésében a misszióban szolgáló lelkipásztorok és missziómunkások tartottak megbeszélést Gyergyószentmiklóson, egy konferencia keretei között.


A konferencia alaphangját, lelkületét meghatározta Kőszegi Dániel alapító testvér előadása, mely a "Szívvel és ésszel - missziói stratégia gyülekezeteinkben" címet viselte. Ezt követően áttekintettük a 2013. évi építkezéseket, melyeket a KCA is támogat (Biharfélegyháza, Gyergyószentmiklós, Albis). Szintén nagyon hasznos volt érdekes előadásokat hallgatni és megbeszélni a tapasztalatokat az egyre jobban kibontakozó oktatási programjainkról. Ezekről a programokról előadások hangzottak el Paul Crook (magyar hangja Tóth Attila), Filep Szilárd, valamint Dobozi Rebeka testvérek részéről. Öröm volt megismerni Rebeka elhívását, aki a felnőttoktatás területén, az írni-olvasni nem tudó felnőtt romák oktatásába kapcsolódott be Gyergyószentmiklóson. A konferencia keretén belül együtt látogattuk meg a gyergyószentmiklósi cigány gyülekezetet, ahol emlékezetes estét töltöttünk el testvéreinkkel. A szolgálatok, bizonyságtételek mellett Dohi Zoltán testvér mély igei üzenete is sokáig emlékezetes marad a jelenlévők számára. Különös örömöt jelentett számunkra, hogy egyik imaóránkat az épülő gyergyószentmiklósi cigány imaházban tartottuk meg. Mint minden munkatársi konferencia, ez is közös úrvacsorával ért véget, ahol Novák Zsolt és Veress Efraim lelkipásztor testvérek szolgáltak felénk, bátorítottak minket.


A hazautazás előtt Dan László testvér, a KCA elnöke köszönte meg a munkatársak odaszánt életét és szolgálatát, és Isten áldását kérte a közelgő ünnepi szolgálatokra.