Kié a győzelem???

2017.01.23

Tél van, hideg van, messze a nagy városok zajától. Megérkezek egy néhány éve alakult kis cigány gyülekezet imaházához. Az imaház előtt parkol már három autó, több kevesebb lóerőt mondhat mind a magáénak.

Ott áll negyedik járműként egy kis gumis kocsi fáradt ló áll előtte. Az utasai már leszálltak, és a meleg imaházban énekelnek testvéreikkel készülve az evangélizációra.


Olyan jó lenne írni tovább azokról az áldásokról amik a következő két órában a jelenlévők életében igazi kinccsé lesznek. Jó lenne szinte személyenként bemutatni azokat akik ezt a délután a legfontosabb, legcsodálatosabb, és egyben a leghatalmasabb Isten jelenlétében töltik el.


Igen, jó lenne részletesen elmondani, tovább adni, azokat a gondolatokat amik a személyes bizonyságtételekben, énekekben zenei szolgálatokban, és az igei tanításban elhangzanak.


Jó lenne, de valami zakatol a szívemben, és érzem, hogy ki kell mondanom, és érzem, hogy ez kevés mert le is kell írnom, és ha lehet minél több emberhez el kell juttatnom gondolataimat.


Gondolatban messze járok! Látom Erdélyben és Magyarországon, és szerte a nagyvilágban a soklovas autókat szépen pihenni a házak előtt, a mélygarázsokban és utcákon. Igen, imaházak és templomok előtt nem sokat látok. Hallom amint sokan mondják, lejárt már az a kor amikor vasárnap (főleg délután, vagy este) azzal kell tölteni az időt, hogy az ember keresse az Istent, és testvéreivel közösségben éljen. Sokan kényelmes fotelekből nézik a legújabb filmeket, vagy éppen jókat nevetgélnek baráti körben. A sok lóerős kocsik pihennek, nem kell nekik indulni...


Panaszkodnak sokan, hogy gyengülnek a gyülekezetek, hallom, hogy elnéptelenednek sok helyen az istentiszteleti alkalmak. Nincs már vágy arra, hogy amíg tart a kegyelmi idő, addig minden lehetőséget megragadva ha kell áron is megvegyék az alkalmakat.


Igen, ha ma eredményhirdetést tartunk, akkor az egy lóerős gumikocsin érkező, az első szeretet tüzét még szívükben hordozó testvéreink győzelmet arattak, a soklovas, lelkileg túltáplált, gyengülő, de mindent megmagyarázni tudó testvéreik felett.


A győzteseknek, nem jelentett gondot, téli fagyban lovaskocsin eljutni a másik faluból a gyülekezeti alkalomra. Nekik ez volt a legfontosabb!!


Ez csupán néhány gondolat a jelenről, de egyre közeledik a nagy eredményhirdetés!! 


Kedves testvérem, kedves barátom, amíg nem késő ébredj fel, mert jaj neked ha a nagy eredményhirdetésen is alul maradsz.


Keresztyén embertársaim, ne kifogásokat keressetek, hanem forduljatok őszintén Isten felé, ha kell bűnbánattal, és legyen ébresztő számotokra ez a néhány sor. 


Kérlek benneteket: Ne keményítsétek meg a szíveteket!