Iskola megnyitó istentisztelet Asszonyvásárán

2014.11.12

November 7-én pénteken délután 14 órakor hosszú hónapok kemény munkája után végre birtokba vehettük Asszonyvásárán az új iskola épületet.

A megnyitó istentiszteleten jelen volt és meleg szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket a helyi általános iskola igazgatónője. A Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány munkatársai, lelkipásztorai, vezetői mellett nagy örömünkre jelen lehettek többen is az építkezés támogatói közül. A hollandiai Amersfoortból és Nunspeetből érkező csoportok képviselői is örömmel látták, hogy fáradozásuk, áldozatuk nem volt hiábavaló. Ez úton is köszönjük ezeknek a gyülekezeteknek az anyagi áldozatot és fáradozásukat, önkéntes munkájukat az építkezésen. Mind a gyermekek, mind a misszió munkatársai számára példaértékű segítőkészségük.


Az ünnepi istentisztelet legszívmelengetőbb szolgálata a gyermekeké volt. Szépen felkészültek az alkalomra, gyönyörűen, kívülről szavalták a hosszú verseket, és énekeiket furulyával, ritmushangszerekkel kísérték, igazi ünneppé varázsolva az alkalmat.


Felemelő érzés volt végignézni az épület alakulását képekben, hogy hogyan alakult ki a három modern tanterem, a központi fűtés, a vidám színű és jó minőségű burkolatok, a rendezett udvar.


Azért imádkozunk, hogy ezen a helyen minél több gyermek kaphasson életre szóló útravalót, minél többen tapasztalhassák meg, milyen jó érzés, mikor a tálentumainkat kamatoztatva azokat Isten szolgálatába állítjuk.