Hargitai gyermektábor

2013.08.13

A Gyergyószentmiklósi Magyar Baptista Gyülekezet keresztény táborozást szervezett 2013. július 13 -17. között a rászoruló cigány gyermekeknek. A vasárnapi iskolába járó kis- és nagycsoport gyermekeiből tevődött össze a tábori csapat. Harmadik táborozást tudhatunk magunk mögött, amiről örömmel beszélnek a gyermekek a barátaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek.

A gyermekek, akik táborozni akartak, már év elejétől gyűjtögették a saját kis anyagi hozzájárulásukat a táborozásra. Ez az összeg egy jelképes összegnek felelt meg, de fontosnak tartottuk, hogy mindenki hozzátegye a sajátját. Így még értékesebb lett számukra a táborozás. A nagy részét a táborozásnak támogatóktól szereztük a gyermekek részére.


A cigány gyermekek táboroztatásának célja: hitéletre nevelés, hogy megismerjék Istent és az ö kegyelmét és szeretetét. Ezen felül az, hogy a foglalkoztatásuk elősegítse a társadalomba való beilleszkedésüket. 


A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is, 17 cigány kiskorú gyermek és 3 magyar felnőtt hitoktató (kísérő) vehetett részt táborozásban az alábbi heti program tervezet szerint. Napi programjaink a reggeli tisztálkodással és ezt követő reggeli tornával kezdődtek, amit a gyermekek nagy szeretettel végeztek. Reggeli után minden nap imádkozással és a reggeli áhítattal kezdődött, ezután szabadfoglalkozás, beszélgetések a mindennapi életbe való beilleszkedésről, énektanulás következett. Ebéd után minden nap különböző sporttevékenységeken, versenyeken vehettek részt a velünk párhuzamban táborozó, ugyancsak cigány gyermekekkel. Volt foci, kötélhúzás, célba dobás, billiárd és asztali tenisz, íjászat. A vacsora után minden este bibliai tanítások következtek "megismerni Istent és az ő akaratát" témakörben, majd az esti tisztálkodás, fürdés, imádkozás következett a hálószobákban lefekvés előtt. 


Nagy élményekben volt részük ezeknek a gyermekeknek, akiknek nincs lehetőségük a rendszeres fürdésre, étkezésre, és csoportfoglalkozásokon való részvételre. Terveink közt szerepel, hogy a jövőben is meg tudjuk szervezni a táboroztatást, és ha lehet, még nagyobb létszámban tudjunk lehetőséget biztosítani rászoruló gyermekeknek táborozásra.