Hírek az abafáji after-school programról

2015.02.16

Február második hetével megkezdődött Romániában a második, tavaszi félév. Az új kezdet lendületével igyekeztünk felfrissíteni a félévre vonatkozó terveinket és megerősíteni elkötelezettségünket az oktatási program alapértékei mellett. 

Az egyik legnagyobb változtatásunk, hogy a gyermekeket kizárólag tudásszintjük, készségeik alapján osztjuk fel csoportokra, nem pedig az iskolai osztályukat tekintve. Ez a változtatás már most nagyon jó döntésnek bizonyult, mert az alsóbb osztályos gyermekek még gyorsabban tanulnak azóta, mivel egyénre szabottan tudunk feladatokat adni számukra. 


Ismét elköteleztük magunkat amellett, hogy a tananyagon kívül az élet egyéb területein is igyekszünk tanítani a gyermekeket, mint például a személyes higiénia vagy a konfliktusok kezelése. 


2015 első közös kirándulásaként azt tervezzük, hogy elvisszük a gyerekeket Szászrégen egyik nyilvános focipályájára - mindannyiunknak remek kikapcsolódás lesz! 


A vezetők lelkesedése és megújult ereje a gyermekeket is megérintette, és mind a magatartásuk, mind az órák látogatottsága javult. Már most gondolkodunk és imádkozunk további változtatásokért, ötletekért és növekedésért a következő tanévben!


Paul és Katie Crook,

misszionáriusok