Hálaadó ünnepély Albison

2014.11.12

Október 12. vasárnap hálaadó ünnepélyt tartottunk az albisi roma gyülekezetben. 

Az alkalom délelőtt 10:00 órakor kezdődött. Igével szolgált Ferenczi Béla missziómunkás. A hálaadó ünnepély délután 15:00 órakor folytatódott. Ekkor Dan László elnök szolgált igével, zenei szolgálatokkal pedig Monospetri település gyülekezetének fúvószenekara, valamint a szilágypéri gyülekezet énekcsoportja készültek.


Igazi, szívből jövő hálaadás jellemezte az egész napot. Az énekek, a fúvós zene, a tangóharmonika hangja, az őszinte hálaadó bizonyságtételek, a lelkes közös éneklés, az ige bátorító szava mind teljessé tették az ünnepet. Hálára buzdította a szívünket, hogy örömmel szolgáltak a gyülekezetben a gyermekek, a fiatalok és idősebbek egyaránt. A jelenlévő gyülekezet tagjai Istenhez és egymáshoz is közel érezhették magukat.


A hálaadó oltárra nézve számtalan hála ok jutott eszünkbe. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy néhány hónapja volt az átadása az új imaháznak. Hálát adtunk a hollandiai Dordrechtből, az Andreaskerk testvériségétől érkezett segítségért. A másik hatalmas dolog, ami hálára indította a szívünket, hogy az ünnepélyt követő napon elindulhatott az after-school program Albison is.


Mindezekért legyen Istené a dicsőség!