Gyermektanítói tanfolyam

2012.04.08

2012 Márciusában három hétvégén a Gyermek Evangélízációs Közösség munkatársai, fáradtságot nem ismerve, felkészítő tanfolyamot tartottak, gyermektanítóknak Érkörtvélyesen. A tanfolyamon, főleg az érmelléki roma gyülekezetekből vettek részt a testvérnők, akik már több éve elfogadták az Urat, személyes megváltójuknak .

Felismerve azt a tényt, hogy a gyermekeknek is szükséges beszélni Istenről és bibliai történeteket tanítani, több testvérnőben megfogalmazódott a vágy, hogy gyülekezeteikben gyermek bibliaórák legyenek. Hogy tanítók lehessenek , nekik is tanulniuk kellet . Ebben volt nagy segítségünkre a Gyermek Evangélizációs Közösség . A testvérnők nagy lelkesedéssel tanultak és vettek részt az elméleti és gyakorlati órákon. 


A tanfolyamon az elméleti tanítás mellet ,három gyakorlati feladatot is elsajátítottak : igevers tanítása, biblia lecke tanítása, és lelki gondozói beszélgetés gyerekekkel a " Szavak nélkül" című könyv használatával. A résztvevők egyenként mindegyik feladatból külön-külön sikeres vizsgát tettek.


A tanfolyam célja a tanítók felkészítése a gyermekek evangélizálására.


Hálásak vagyunk Istennek úgy a tanítókért, mint a tanulókért. Kívánjuk Isten áldását munkájukra.


A tudósitó