Férfikonferencia Mihályfalván

2015.10.23

A borongós idő ellenére, jó kedvel köszöntötték, egymást a roma férfi testvérek, szombaton(okt 17) a Mihályfalva-i, roma imaháznál, amikor közel száz roma testvér gyűlt össze, hogy közösséget gyakoroljon, és hasznos előadásokat hallgasson meg "A férfi felelősségvállalása" témakörben.

Az egész nap igei mottója az 1 Tim 5 : 8 igevers volt.


Áhítattal kezdődött a nap, amiben Izsó István értarcsa-i diakónus testvér buzdított imára. Ezt követően egy tartalmas előadás hangzott el a felelősségvállalásról az anyagiak területén, amiben Kőszegi Dániel testvér kihangoztatta a pénzszerzés nem becsületes útjait, aztán a pénzszerzés becsületes útjait, és a már megkeresett pénz és anyagiak ige szerinti kezelését.


Ezt követően kérdések hangzottal el, és együtt kerestük a választ a kérdésekre.


Majd két német ajkú testvér részéről (Gerhard Heinzmann és Fardi Franz) is hangzottak el építő gondolatok amiben különösen kiemelték a testvérek az anyagiakkal hogyan szolgáljunk.


A finom ebéd elfogyasztása után, újabb előadás következett amit Balla Frigyes testvér tartott, amiben a férfi felelősségvállalása a lelkiekben, hangzott el.


A tartalmas előadások, beszélgetés után, imádkozás után, feladattal megterhelve és felelőséget vállalva, indultak a testvérek ki ki a maga területére.


Istenünk tegye áldottá az elhangzottakat és adjon bölcsességet a felelősségvállalásban.


Papp László

lelkipásztor