Félév vége a szaniszlói after-schoolban

2015.01.28

Sok családban volt kérdés az előző napokban: Milyen lett a félévi eredménye a gyermeknek? Boldogan számolhatunk be arról, hogy az after-school programjainkban résztvevő gyermekek sokat fejlődtek az első félév alatt. Örömmel tesszük közzé Szalontai Éva és Chivu Mónika szaniszlói tanárok beszámolóját. 

"A karácsonyi készülődés időszaka nagy munkával telt, ugyanis a szokásos feladatok mellett karácsonyi előadásra készültünk a gyerekekkel: versekkel, énekekkel, színdarabbal. Emellett karácsonyi díszeket készítettünk, feldíszítettük a termünket, közben tanultuk az énekeket, verseket. A gyerekek haza vihették az általuk elkészített díszeket, apró ajándékokat, hogy az otthoniakat is megörvendeztessék. 


Mikulás nap alkalmából nagy volt az öröm, mert a gyerekek ajándék csomagokat kaptak, előtte természetesen bemutatták, mit is tanultak a próbák során és az iskolában. Ez az alkalom arra is jó volt, hogy a szülőkkel találkozzunk és bemutassuk a gyerekek fejlődését szeptembertől decemberig. Megnézhették a gyerekek által készített rajzokat, feladatlapokat, díszeket, melyekkel megpróbáltuk otthonosabbá tenni a termünket. A szülők meg voltak elégedve az elvégzett munkával, megértették, hogy ez az iskola utáni tevékenység csak a gyerekek és a szülők javát szolgálja.


A karácsonyi előadásra versekkel, énekekkel készültek a kisiskolások, a VI. - VII. osztályosok pedig színdarabbal. Együtt készítettünk a karácsonyfa díszeket, a színdarabhoz szükséges kellékeket és a gyerekek jelmezeit. December 25-én bemutattuk előadásunkat a helyi közösségnek. Karácsonykor is volt ajándékosztás, a "cipősdoboz" akció segítségével, a gyerekek nagy örömére. Köszönjük szépen a kedves ajándékokat az adományozóknak.


A vakáció után pedig arra figyelünk, hogy a gyerekek minél jobb tanulmányi eredményt érjenek el a félévi záráskor.


Örülünk, hogy segíthetünk!


Üdvözlettel:

Szalontai Éva és Chivu Mónika
Szaniszló, 2015. január 21.