Első félév az asszonyvásári after-schoolban

2015.02.15

A 2014. év végéhez közeledve újra eljött a várakozás ideje. A gyermekek boldogan vették tudomásul, hogy elkezdjük a készülődést az ünnepekre.

Először a kézimunkák készítését kezdtük el. Nagyon sok téli díszt készítettünk el a kapott színes papírokból, amiket ezúton is nagyon köszönünk. Készítettünk ablakdíszeket, amiket ki is raktunk. Feldíszítettük az osztálytermet és a fenyőfát is általunk készített díszekkel, szalagokkal. Nemcsak kézimunkával készültünk, hanem sok karácsonyi verset és éneket is tanultunk.


Az énektanulásban segített Rézműves Zolika, negyedikes tanuló, aki gitáron kísért bennünket. Ezt a kisfiút külön szeretnénk kiemelni ügyességével és szorgalmával. Ő is nehéz sorsú gyermek, mert édesanyját kiskorában elvesztette. Létminimum alatt élnek, gondot jelent nekik a mindennapi kenyér előteremtése is. A szülők nagyon hálásak, hogy Zolika ide járhat, és foglalkoznak vele.


Az év utolsó tanítási napján kis ünnepség keretében kiosztottuk a cipősdobozokat, amiket nagy örömmel fogadtak a gyermekek. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatóinknak.


A félév vége szép eredménnyel zárult: örömmel van telve a szívem, mert minden gyerek, aki a délutáni foglalkozáson részt vesz, sikeresen zárta a félévet. A nehézségek ellenére is hisszük azt, hogy Istennél nincs lehetetlen!


Tudomásunkra jutott, hogy van egy tanár bácsi a faluban, aki néhány gyereket zenélni tanít. Tempfli Ádámnak hívják, és nyugalmazott matematika tanár. Nagyon szereti a gyerekeket, akikkel szívesen és hozzáértően foglalkozik. Ezt hallván felkerestem őt és beszéltem vele. Megkérdeztem, hogy nem foglalkozna-e a mi gyermekeinkkel is. Hála az Úrnak, elvállalta mindenféle anyagi juttatás nélkül, idézve szavait: "Istentől elfogadott küldetésem, hogy foglalkozzak a rászoruló gyerekekkel!".


A gyerekek örömmel fogadták, hogy tanulhatnak zenélni. Ez úton is szeretnénk megköszönni a gyermekek nevében is a hangszereket. Egyedül Istené a dicsőség!


A tanító nénik:

Noémi és Lili