Életképek: Korond és környéke

2014.07.22

Eseményekben gazdag tavaszunk volt Korondon. Több helységben áldásos munka folytatódik. A Korondhoz tartozó Ölvesen az egyik testvér lakásában jövünk össze. Sokszor zsúfolásig telve a lakás az Isten igéjét szomjazó felnőttekkel és gyerekekkel. Az imaházba is eljönnek, már néhányan kérték a bemerítést. Hiszem, hogy az Aratás Ura megérleli ezeket a kévéket.

Végre eljött a nyár a betfalvi nyomortelepen, eljött a lélek nyara. A természet templomában tarthatunk istentiszteleti alkalmat, ha nem esik az eső. Szép és áldásos alkalmak ezek, de mivel nem rendszeresek, amit nyáron fölépítünk, télen összeomlik, mivel nincs lehetőség összegyűlni. Hogyan tovább? 1 Tim.4, 10: "Mert azért fáradunk és szenvedünk szidalmakat, mivelhogy reménységünket vetettük az élő Istenben, aki minden embernek megtartója, kiváltképpen a hívőknek.".


2014. május 29-én a betfalvi cigánytelepen gyermeknapot tartottunk. Miklósfalváról Máté Imola, Homorodszentmártonból pedig Pál Ervin testvér fiával és lányával jöttek tanítani a gyermekeket az igére és az énekekre. Az igehirdetés után ajándékcsomagot kaptak a gyermekek, majd az alkalom vidám bográcsolással végződött. Egy testvér felajánlott két bárányt és a többi hozzávalót, ami kellett az ételkészítéshez. Kb. százan lehettünk együtt a magyar testvérekkel. A telepen élő cigányok, kicsinyek és felnőttek egyaránt, megérezték a magyar testvérekben az Isten szeretetét. Az alkalom szervezője Nyári Jenő testvér volt Budapestről. De a Fő Szervező az Úr Jézus, Övé legyen a dicsőség mindenért! 


Hála és dicsőség a mi Urunknak, sikerült bevezetni a villanyt a korondi imaházba. Köszönjük a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány segítségét, hálásak vagyunk a bekötéshez szükséges kellékekért és minden támogatásért. Isten gazdag áldását kívánjuk továbbra is arra a munkára, amit a cigány nép között végeztek!


Szeretettel,

Gábor Rupi
lelkipásztor