Együtt az Úrért

2015.05.15

2015. május 5-6-án megtartottuk a tavaszi munkatársi konferenciát a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány és a Fundatia Gipsy Mission Romania munkatársai részére. Ideális helyszíne volt konferenciánknak a Dorcas Center & Camping Debrecen mellett, ahol a világ zajától elvonulva, nyugodt környezetben és légkörben tölthettük együtt ezeket a napokat. 

A konferenciát Dan László testvér, a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány elnöke vezette, aki tájékoztatta a missziómunkásokat az alapítványok által támogatott munkákról, feladatokról. Dr. Kovács József testvér, a Fundatia Gipsy Mission Romania új munkatársa, érdekes és hasznos előadásokat tartott a felnőttoktatás aktuális helyzetéről és a jövőben előttünk álló lehetőségekről. Filep Szilárd testvér, a Fundatia Gipsy Mission Romania elnöke beszámolójában ismertette a gyermekoktatási program (after-school programok) jelenlegi helyzetét és céljait. Kőszegi Dániel alapító testvér az árvamisszióval kapcsolatos eddigi lépésekről és a jövőbeni irányokról, lehetőségekről tájékoztatott bennünket. Hittel állítottuk össze a nyári időszak missziós programját, hiszen már a pünkösdi hétvégén elindul útjára a missziós sátor, és minden héten, hétvégén újabb és újabb helyszínen kerül felállításra, hogy evangélizációk, bemerítések helyszínéül szolgáljon. Megható része volt konferenciánknak, amikor négy munkatársunk - Albert Zsolt, Gábor Rupi, Gombos Miklós és Nagy Kornél testvérek - bizonyságot tettek arról, hogy milyen áldásait tapasztalják meg a Szentlélek Isten vezetésének életükben és szolgálatukban. Ezeket a szolgálatokat, beszámolókat követően vehettünk részt az úrvacsorai közösségben, melynek során közöttünk szolgált Pardi Felix testvér, a Romániai Magyar Baptista Gyülekezetek Szövetségének elnöke. Igehirdetésében fontos útravalót kaptunk: a szeretet a legkülönlegesebb út, a legértékesebb ajándék. 


A szeretet összekapcsoló erejét, jelenlétét élhettük át a konferencia teljes ideje alatt. Újra megérezhettük, hogy ez köt össze minket, így tudunk együtt szolgálni. Nagyon hálásak vagyunk az áldott légkörért, a hasznos előadásokért, az éjszakába nyúló testvéri beszélgetésekért, együtt imádkozásokért. Lélekben megerősödve térhettünk vissza a missziómezőre.