Együtt a cigánymissziós munkatársak és családjaik

2016.12.07

Mély hála, és magasztalás van szívünkben Isten felé, hogy december 6-án este több mint százan együtt adhattunk hálát Istennek 2016-ban elvégzett csodáiért, amelyeket a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány által támogatott gyülekezetekben, iskolákban, és építkezéseken tapasztalhattunk meg. Egy csodálatos elő-karácsony esti alkalom keretében megemlékezhettünk a misszió elődeiről, Kopasz Jenő testvérről, és kedves feleségéről Ancika néniről. Mély hatást gyakorolt ránk egy 42 évvel ezelőtti rövid film - egy bemerítési istentisztelet - megtekintése. Pintér Béla testvérünk és barátunk - aki az est folyamán az ének-zenei szolgálatokban vezetett bennünket - mély átéléssel énekelte a "Hazamegy a vándor" című énekét. Mindezt hallgatva, vagy vele együtt énekelve emlékeztünk a néhány napja az Úrhoz költözött Kopasz Jenőné Ancika nénire. 

Különleges élményként éltük át az úrvacsora közösséget, melyben Szűcs Sándor és Filep Szilárd testvérek szolgáltak felénk. Az alkalom legidősebb résztvevője, Podobni Erzsike néni kedves ajándékkal lepett meg minden résztvevőt. Természetesen a közös étkezés, s a sok lelki beszélgetés sem maradhatott el. A gyermekek és fiatalok közreműködésével két különleges része is volt az estének. Az egyik, amikor több karácsonyi éneket is együtt énekelhettek Pintér Béla testvérünkkel, a másik pedig, amikor egy-egy ajándékcsomagot vehettek át. 


Az alkalom vége felé előkerült Ferenczi Béla testvér tangóharmónikája, és zúgott zengett az ének fiatalok és kevésbé fiatalok ajkáról: "Fel tehát, dicsérjük Őt, Istenünk magasztaljuk......Szívünkből hálát adjunk!"


És valóban, hálát adunk minden munkatársunkért, aki erejüket, idejüket nem kímélve végzi szolgálatukat, s köszönetet mondunk támogatóinknak, akik nagylelkű adományaik révén lehetővé teszik sokrétű munkánk végzését. 


SOLI DEO GLORIA! EGYEDÜL ISTENÉ A DICSŐSÉG!