Betfalvi iskola-program

2015.01.26

Tavaly augusztusban két tordai és egy kolozsvári testvérnő jött velem szolgálni a misszióba. A szolgálat során elmondtam nekik, hogy akik felé szolgálunk, a helyi cigány testvérek Betfalván és Rugonfalván írástudatlanok, nem tudják olvasni a Bibliát. Megemlítettem, hogy nagyon nagy segítség lenne, ha egy szolgálattevő felvállalná, és megtanítaná írni-olvasni ezeket az embereket.
Nem sokkal később az egyik testvérnő, Bátori Emma felhívott. Azt mondta, az Úr a szívére helyezte, hogy eljöjjön a korondi misszióba, hogy meg tanítsa írni-olvasni ezeket a cigány testvéreket.


Örömmel számolok be arról, hogy 2015. január 5-én megkezdtük a betfalvi és a rugonfalvi cigány testvérek írni-olvasni tanítását. Naponta tanít Emma testvérnő 10 testvért és néhány testvérnőt. 


Az Úr kegyelméből időközönként részt veszek a tanítási alkalmakon. Örömmel közölhetem, hogy január 27-én kellemes meglepetésben volt részem. Láthattam és hallhattam, ahogy összeolvasták és kimondták a szavakat azok az emberek akik, azelőtt nem ismerték az ABC betűit.
Az Úr megáldja mindazok fáradozását, akik az Úr szőlőjében munkálkodnak. Bátori Emma testvérnő türelemmel és szeretettel tanítja a roma testvéreket. Az ő szeretete és hozzáállása ragadta meg a cigány testvéreket, és készteti őket a tanulásra, kitartásra. Ő örömmel végzi ezt a munkát.


Imával, énekléssel és igeolvasással kezdi a tanítást minden nap, és így fejezik be. A tanító és tanulók lelkileg is sokat fejlődtek ezáltal. Az Úré legyen a dicsőség, már látható eredménye van ennek a munkának. 


Kérlek, imádkozzatok Emmáért és tanulókért.


Szeretettel:
Gábor Rupi,

lelkipásztor