Beszámoló Szaniszlóról

2016.07.04

Isten iránt hálával, támogatóink felé pedig köszönettel tartozunk. A Holland Cigánymisszió támogatásával, és segítségével egy csodálatos év lehetett a Szaniszlói After School életében. A Holland Cigánymisszió Alapítvány, és a Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány hosszú évek óta azon fáradozik, hogy megteremtse a lehetőséget a tanulásra a rászoruló cigánygyerekek részére. Ezúton örömmel tesszük közzé Szaniszlói After School programunk tanévzáró visszaemlékezését. Hálásak vagyunk minden egyes támogatónknak, tanárainknak, akik az oktatást végzik, és örülünk a szorgalmas gyermekeknek. S íme, álljon itt a programot vezető szakember beszámolója:

"Évvégi beszámoló 
Íme, itt van az iskolai évvége, a számadás ideje, az elért sikerek, eredmények felmutatása, és a hiányosságok vagy mulasztások feltárása.


Mozgalmas évünk volt azt mondhatom, tele tűzdelve tevékenységekkel, tanulással, munkával, előadásokkal, játékkal, kirándulásokkal.


Ezekről a tevékenységekről időnként beszámoltunk az elmúlt év folyamán képekben is. 


A második félévünk sem volt unalmas, mert támogatóinak köszönhetően két új tanteremmel bővült a Szaniszlói After School, ahol immár 3 csoportban folytatódott a tanulás, sokkal hatékonyabb és nyugodtabb körülmények között. Nagy lelkesedessél rendeztük be az új termeket, ahol minden gyereknek megvan a saját helye, saját munkaeszközei, saját mappája, amibe a tanév során összegyűjtöttük a tanulók munkáit, feladatlapjait, rajzait, kézimunkáit.


Ebben a kellemes környezetben teltek a második félév napjai, ahol a tanulás mellett érdekes tevékenységeket szerveztünk a gyerekek számára, farsangoltunk, anyák napjára készültünk, támogatóinkat fogadtuk, kirándultunk. Ezen alkalmak során gyerekeink nagy örömmel mutatták be munkáikat, mondták el verseiket, énekeltek, játszottak a szülők, nagyszülők, látogatók nagy örömére.


A gyereknapon együtt játszhattak iskolatársaikkal, akik érdekes programot szerveztek számukra, vetélkedőket, lufis játékot, tombolát. Nagyon élvezték, minden gyerek ajándékkal tért haza és tele élményekkel.


Az évzárón a gyerekek bemutatták mennyi mindent tanultak ebben a tanévben, énekeltek, szavaltak, mesét mondtak, élménybeszámolót tartottak. 


Zárásként egy jutalomkirándulás volt szervezve, 19 gyerekkel indultunk el Zsibóra a botanikus kertbe, ahol megcsodáltunk számtalan növénykülönlegességet (kaktuszok, tavirózsák, rózsakert, függőnövények, stb.), majd fagyiztunk, játszottunk a játszótéren. Ezután megnéztük a vadaskertben az őzikéket, a pávát, a fácánt, vaddisznót, stb. Nagyon jól éreztük magunkat kicsitől-nagyig.


Ami minket, pedagógusokat nagy megelégedéssel tölt el, hogy azok a tanulók, akik rendszeresen jártak a délutáni foglalkozásokra, jó és nagyon jó eredményeket értek el az iskolában, az évzárón ott álltak a dicséretes tanulók sorában. Néhány tanulónk neve, akikre méltán büszkék lehetünk : 
  • Mezei Erika, Canalas Ervin, Canalas Vanesza, Canalas Denisza, Tara Réka: I. osztályosok
  • Mezei Malvina, Murja Vanesza, Tordai Melanie, Varga Evelin, Tordai Alesszia, Horvát Salamon : II. osztályosok
  • Tara Csilla, Turdean József : III. osztályosok
  • Horvát Izolda, Tordai Kitty, Tara Gabriel: IV. osztályosok
  • Az V-VIII. osztályosok közül pedig : Patai Barbara és Canalas Erik

Az őszi viszontlátás reményében üdvözlettel: 


Szalontai Éva , Chivu Mónika és Varga Ilonka"