Beszámoló a Szaniszlói „Afterschool” programról

2017.02.25

Elmúlt az első félév, a szaniszlói afterschool- ban pedig gőzerővel folyt és folyik a munka az új tantermekben, ahol kényelmesen elférünk, el vagyunk látva bútorzattal, fénymásolóval, a mindennapi tevékenységeinkhez szükséges eszközökkel. Gyerekeink nagyon hálásak a meleg ebédért. Köszönet azért, hogy a Holland Cigánymisszió Alapítvány anyagilag támogatja ezt a programot. Nagyon hálásak vagyunk, hogy szívükön viselik a gyerekek életét, és előrehaladásukat minden területen. 

Nagy örömünk az, hogy minden évben meg is látogatnak bennünket. Ez különösen szorossá teszi kapcsolatunkat. 


Az első félév tanulással, sok munkával telt. Bevezettük a vallásórát, heti egy alkalommal, nem maradtak el a kézimunka órák sem, játszottunk is sokat, szóval igyekeztünk jól érezni magunkat. 
Mikulás nap alkalmából nagy volt az öröm, mert a gyerekek ajándékcsomagokat kaptak. Előtte természetesen bemutatták mit is tanultak a próbák során és az iskolában.


A karácsonyi készülődés időszaka nagy munkával telt, ugyanis a napirend mellett, karácsonyi előadásra készültünk a gyerekekkel, versekkel, énekekkel. Karácsonyi díszeket készítettünk, feldíszítettük a termünket, közben tanultuk az énekeket, verseket. A gyerekek haza vihették az általuk elkészített díszeket, apró ajándékokat hogy az otthoniak is láthassák a munkáikat. 


Karácsonyi előadásunkra december 25-én került sor, gyerekeink nagy létszámban voltak jelen, nagyon ügyesek voltak. Ez az alkalom arra is jó volt, hogy a szülőkkel találkozzunk és bemutassuk a gyerekek fejlődését szeptembertől decemberig. Megnézhették a gyerekek által készített rajzokat, feladatlapokat, díszeket, melyekkel megpróbáltuk otthonosabbá tenni a termeinket. 


A karácsonyra is volt ajándék osztás, "cipős doboz" akció, a gyerekek nagy örömére. Köszönjük szépen az ajándékokat a kedves adományozóknak.


A vakáció után pedig arra figyeltünk, hogy a gyerekek minél jobban zárják az első félévet, minél jobb tanulmányi eredményeket érjenek el.


Örülünk, hogy ennek a munkának mi is részesei lehetünk! 


Üdvözlettel a szaniszlói Afterschool program munkatársai:

Szalontai Éva, Chivu Mónika és Varga Ilonka