A szaniszlói After School csoport munkája

2017.05.23

A második félév folyamán számtalan esemény zajlott a szaniszlói After School -ban és még nincs vége a tanévnek. 


A szokásos tanuláson kívül igyekeztünk változatossá tenni a gyerekeink foglalkozásait játékokkal, nyelvtörőkkel, kézimunkákkal, verstanulással, vallásórákkal, szabadtéri játékokkal.


Április hónap folyamán, a hollandiai támogatók látogattak meg. A találkozó során bemutattuk a gyerekek tanulmányi eredményeit, ének és vers tudását, imákat melyeket a vallásórán tanultunk, a kézi munkáinkat, az életterünket, ahol zajlanak a mindennapjaink, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik, kicsitől-nagyig. 


A húsvéti ünnepekre készültünk lelkiekben is, de természetesen készítettünk az ünnepléshez illő díszeket, hímes tojást, stb.


Köszönjük a pizza lapokat amelyeket a Keresztyén Cigánymisszió Alapítványtól kaptunk, s aminek nagyon örültek a gyerekek, nagy élvezettel mesélték, hogyan készítették el családjaik nagy örömére.


Említésre érdemes az Anyák napi műsorunk és a készülődés, a versek a köszöntők és énekek tanulása. Az anyukák és nagymamák számára nagy szeretettel készítettünk, üdvözlő kártyákat, papírvirágokat melyeket a gyerekek átadtak az ünnepség végén.


A Szaniszlói After School program nagy mértékben változtatta meg a gyermekek életét az elmúlt években. A tanulmányi eredmények terén nagyon nagy előrelépés történt, s a gyerekek mindennapi életében is látszik a rendszeres foglalkozás. A gyerekek közül sokan - szüleikkel együtt - a helyi gyülekezetek életébe is bekapcsolódtak, s ez nagyon nagy jelentőségű, pozitív hatású a közösségre nézve. 


Üdvözlettel:

Chivu Mónika , Varga Ilonka és Szalontai Éva nevelők.
Szaniszló , 2017 május 21.