A pelei imaház átadása

2015.05.28

Pünkösd másnapján, május 25-én hétfőn délelőtt 10 órakor örömteli alkalomra, imaházmegnyitó istentiszteletre gyűltünk össze Pelén. Harangszóra gyülekeztünk, hiszen az új pelei imaház a falu központjában, az iskola és a református templom mellett áll, melynek harangjai minket is hívogattak. 

Egy régi épület megvásárlásával kezdődött a pelei imaház története. A Keresztyén Cigánymisszió Alapítvány vállalta az épület vásárlásának és felújításának költségeit, a helyi és a körzethez tartozó testvérek az érszőllősi Gombos Miklós missziómunkás testvér vezetésével pedig kitartó munkával szépen felújították. A régi romos épületre ma már rá sem lehet ismerni.


Az imaházba való belépés előtt megtörtént a szalagátvágás az udvaron, majd benn ünnepi istentisztelet keretében vette birtokba a gyülekezet az új lelki otthonát. Külön áldás volt, hogy átélhettük pünkösd csodáját: a megszólításra nagyon sokan döntöttek Jézus követése mellett. Nagy örömmel készülünk Pelén a júniusi hónapra, hiszen sátoros evangélizációt tartunk, amit június 14-én vasárnap bemerítési istentisztelet zár majd. Imádkozzunk a misszió kibontakozásáért!